Menu

Gehoorzamehond beginners

KC-weert afbeelding

Algemeen


De cursus Gehoorzame Hond Beginners sluit goed aan op de puppycursus en is bedoeld voor honden vanaf 6 maanden oud.


Eigenlijk zegt de naam van deze cursus al heel veel * Gehoorzame Hond *.

Dat is wat je als hondeneigenaar wil, een hond die sociaal wenselijk gedrag laat zien. Die dus goed luistert als je ‘m roept, of niet opspringt enz.


We gaan tijdens deze cursus dan ook verschillende onderwerpen behandelen uit de dagelijkse praktijk. Denk hierbij aan;
1) Auto; de hond in de auto (tillen) – veiligheid in de auto – rust in de auto – uit de auto halen
2) Wandelen zonder te trekken (géén volgen) – negeren fietser/ trimmer enz.
3) Hier komen als je je hond roept
4) Spelen (samen !)
5) Af en blijf
6) Persoonlijke verzorging; oren/ ogen/ poten/ gebit

Om dit alles te leren vragen we van jou als eigenaar veel geduld. We gaan de hond de leerstof in kleine stapjes aanbieden zodat de hond altijd succes heeft in het leerproces. We gaan dit doen zonder fysieke of verbale correcties maar met behulp van beloningen met je stem, voertjes, of spel. Dat neemt niet weg dat iedere hond opvoeding en training nodig heeft en dat hij op de juiste manier begeleid moeten worden en dit mét gebruikmaking van een reële beloning.


We gaan leren hoe je de signalen van je hond kunt lezen zodat je beter begrijpt waarom hij iets wel, of juist niet doet. Een goede communicatie met je hond is niet zo vanzelfsprekend. Hij praat geen Nederlands en jij geen honds.


Als hondeneigenaar is een stukje bewustwording van je eigen gedrag en handelen onvermijdelijk en daar willen we je graag in deze cursus bij helpen. Samen gaan we werken aan het opbouwen van een goede relatie met je hond zodat hij op een verantwoorde wijze kan deelnemen aan onze maatschappij.


Bij aanvang van de cursus ontvang je een boekje ter ondersteuning van de praktijkcursus.


Deze complete cursus bestaat uit 13 lessen, 1 theorie-examen, proefexamen les en 1 afsluitende les waarin het clubexamen afgenomen wordt.

    Doorstroming


    Vanuit de Gehoorzame Hond kun je doorstromen naar Gehoorzame hond gevorderden.


Gehoorzamehond gevorderden

De Gehoorzame Hond Gevorderden sluit goed aan op de Gehoorzame Hond Beginners en is voor alle honden van 1 jaar en ouder. Als je je hond nog wat beter wil begeleiden naar een stabiele, leuke hond, dan kun je deze cursus als vervolg doen op de Gehoorzame Hond Beginners.

Het zal een verdieping worden van o.a. de volgende oefeningen;
1) Volgen (los); negeren fietser/ trimmer enz.
2) Hier komen als je je hond roept (los)
3) Spelen (los)
4) Af en blijf (op afstand en los)
5) Kom voor en voet gaan (los)

In deze cursus werken we zonder fysieke of verbale correcties maar met behulp van positieve beloningen bijvoorbeeld met je stem, voertjes, of spel.

We streven ernaar om in deze cursus uiteindelijke alle bovenstaande oefeningen “los” uit te voeren. We bouwen dit rustig uit zodat uw zelfvertrouwen kan groeien als ook het zelfvertrouwen van je hond en uiteindelijk het vertrouwen in elkaar. De investering die je nu doet, door samen te spelen en elkaar te leren begrijpen, kan uitgroeien tot een hopelijk jarenlange vriendschap.

De Gehoorzame Hond Gevorderde kan ook gezien worden, ter voorbereiding op een eventuele doorstroom naar de Agility (Behendigheid) of de Motivatie & Recallers. Alle cursusinformatie hierover kunt u terug vinden elders op onze website. Heb je géén puppy of Gehoorzame Hond Beginners gevolgd maar zou je toch iets met je 1 jaar oude hond (of ouder) aan opvoeding/ training willen doen dan adviseren wij u eerst 3 proeflessen te volgen bij de Gehoorzame Hond Beginners. Afhankelijk van het niveau van uw hond als ook die van u als eigenaar kan er eventueel altijd nog overgestapt worden naar de Gevorderden.

Deze complete cursus bestaat uit 14 lessen en 1 afsluitende les waarin het clubexamen afgenomen wordt.

Voor vragen mail naar inschrijven@kcweert.com